Εικόνα ενός δικαστικού σφυριού που βρίσκεται σε ένα γραφείο και στο βάθος υπάρχουν μια θολή κλίμακα και θολά λευκά βιβλία

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Χρυση Βίζα

Η Ελληνική Χρυσή Βίζα (GV) αφορά πολίτες εκτός ΕΕ και τις οικογένειές τους. Η GV παρέχει πρόσβαση στον χώρο της ΕΕ και στο χώρο Σένγκεν. Σας δίνει το δικαίωμα να ταξιδεύετε και να κάνετε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ αλλά όχι να εργάζεστε ως υπάλληλος στην Ελλάδα ή την ΕΕ.Η ισχύς της GV είναι 5 χρόνια και ανανεώνεται αυτόματα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι γονείς του ιδιοκτήτη και ο/η σύζυγός του/της περιλαμβάνονται στην έννοια της οικογένειας για λόγους GV. Τα παιδιά ηλικίας έως 21 ετών περιλαμβάνονται στην έννοια της οικογένειας για λόγους GV.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Βασική υποχρέωση είναι η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα αξίας 250.000,00 ευρώ και άνω. Το ακίνητο μπορεί να είναι ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα ή ακόμα και ένα οικόπεδο στο οποίο μπορείτε να χτίσετε το σπίτι σας όπως σας αρέσει.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η επένδυση μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από το πρόσωπο ή από εταιρεία σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο που ανήκει αποκλειστικά στον επενδυτή. Η ακίνητη περιουσία μπορεί να ενοικιαστεί ακόμη και σε άλλα πρόσωπα. Ο επενδυτής δεν χρειάζεται να βρίσκεται στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες. Οι περισσότερες από τις διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά ή από δικηγόρο.

Ο Δικηγόρος σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με την αγορά του ακινήτου της επιλογής σας και ακόμη και με τη σύσταση της εταιρείας, εάν επιλέξετε να επενδύσετε στην Ελλάδα από εταιρεία και όχι στο όνομά σας ως φυσικό πρόσωπο.